Zakaj vaditi ?

Živimo v času, ko nihče izmed nas nima časa za zdravo življenje. Tempo življenja je hiter, stresen in napet, kar nas pripelje do utrujenosti, slabe volje, bolezni, predebelosti in nezadovoljstva. Za omenjene težave poznamo ućinkovito zdravilo, ki ga imenujemo ŠPORT. Vsakodnevno gibanje nam pomaga, da prezenemo tovrstne težave, seveda pa si je za njih potrebno vzeti čas. Z aerobno vadbo vzdrzujemo srčno-žilni sistem, moč mišic in kosti, gibljivost, vzdrzljivost ter koordinacijo in hitrost. Poleg tega pa se porabljajo se odvečne maščobe, zniža se nivo holesterola, zniža se krvni tlak, zmanjša se možnost poškodb misic, legimentov, izboljša se mišično ravnovesje in izboljsa se mišična prekrvavitev. Vse to so sami pozitivni znaki, zakaj si je potrebno vzeti čas in storiti nekaj za svoje telo, saj vadba pozitivno vpliva na mentalno zdravje, povečuje samozavest in samospostovanje.

PROGRAMI

Bono Power

Kombinirana vadba kjer se prvih 20 minut nameni ogrevanju in pripravi telesa na drugi del, ki je namenjen vadbi moči in preoblikovanju telesa. Vaje bomo izvajali v določenih časovnih intervalih ali kot krožni trening  po različnih vadbenih postajah. Ohranjali bomo visok srčni utrip, ki v kombinaciji z vajami za moč močno pospeši metabolizem. Glavni cilj vadbe je aktivacija čim večjega števila mišičnih skupin s pomočjo lastne teže ali s pomočjo vadbenih pripomočkov, kot so: stopnička oz. step, elastike, uteži, žoge, drsniki, TRX, vibracijske palice…Vadba izzove visok nivo kurjenja maščob še dolgo časa po opravljenem treningu, kar se pokaže kot izguba telesne teže in oblikovanost telesa.

Bono Step Interval

Je koreografsko nezahtevna visokointenzivna vadba, ki združuje kardio intervale in vaje za moč, večinoma z lastno težo. Vaje bomo izvajali v določenih časovnih intervalih ter ves čas ohranjali visok srčni utrip, ki v kombinaciji z vajami za moč močno pospeši metabolizem. Pridobili bomo na mišični moči, vzdržljivosti in okrepili srce. Najboljše od vsega pa je, da vadba izzove visok nivo kurjenja maščob še dolgo časa po opravljenem treningu, kar se pokaže kot izguba telesne teže in pridobitev zavidanja vredne postave.

Bono HIIT – moški

Visoko intenzivni intervalni trening, ki temelji na funkcionalnih gibanjih. Cilj te vadbe je izboljšanje aerobne kapacitete, povečanje moči in hitrosti ter pospeševanje metabolizma in izgorevanje maščob, kar v kombinaciji z drugimi vadbami in uravnoteženo prehrano zagotavlja  oblikovanje telesa!
Intervali, različni poskoki in nešteto različnih vaj poskrbi, da je v delo vključeno celotno telo. Krepimo srce, mišice, utrjujemo svoj karakter (saj vaje z lastno težo niso tako zelo enostavne kot se morda zdi) in hkrati porabljamo ogromno količino energije – kar se skozi čas pokaže kot izguba telesne teže. Trening bo vseboval vaje z lastno težo in z različnimi pripomočki ( elastike, uteži, TRX, žoge, kolebnice, drsniki…) in tako bomo poskrbeli, da se v kratkem, a intenzivnem času opravi največ.

Bono Zdravo telo

Nizko intenzivna skupinska vadba namenjena oblikovanju celega telesa. Pri vadbi se izmenjujejo vadbene discipline joge, tai chi-ja, pilatesa ter krepilnih vaj, ki jih izvajamo z različnimi pripomočki ( elastike, uteži, vibracijske palice, gimnastične žoge). Vadba, ki pripomore k dobremu počutju, prožnosti in moči telesa ter k splošni umirjenosti.